2009. június 26., péntek

Horvátország: 6 nap - csütörtök

Ma ismét gyönyörû napsütésre ébredtünk. Ezzel minden adott is volt a mai hajókiránduláshoz. :) 9 órakor indult a hajónk Supetar kikötõjébõl. Elég könnyen megtaláltuk, mert ez volt a legszebb hajó, ami turistákat szállított. Utunkat a szárazföldi Omis városa felé vettük. A kapitány még azt is megengedte, hogy mi is vezessük egy kicsit a hajót



Útközben még sellõkkel is találkoztunk


Omisban 2 óra szabadidõnk volt, ami alatt kipróbáltuk, hogy ott hogy készítik a koktélokat illetve néhány szuvenírt vásároltunk. 12 órakor a hajón ebédeltünk tengeri sült halat saláltával. Igaz, hogy korábban nem voltam egy nagy halas, de mostanában magamon is meglepõdve néha még kívánom is a halat. Ez most is így volt :) Ebéd után egy motorcsónakos kirándulásra indultunk a Cetina folyón. Ez a rész a horvát tengerpart egyik legszebb nemzeti parkjában van. Gyönyörû helyeken jártunk, a folyó két partján hegyek és növények minden irányban. Az idillt csak a motorcsónak benzingõze zavarta meg. Némileg kellemesebb lett volna anélkül, de a látvány feledtette velünk a bûzt. Igazából a folyóra raftingolni indultunk, de sajnos tegnap kicsit megsérült a térdem, ezért nem mertem vállalni a rafting megpróbáltatásait. Azóta is bánom :( Csónakkal elmentünk legalább arra a helyre, ahol a rafting túra véget ér (csak, hogy mégjobban fájdítsam a szívem)


5 óra körül értünk vissza Supetarra. Egy kis bazár, majd némi esti fürdõzés következett a tengerben. Ezek még kellettek a nap tökéletessé tételéhez.

Üdv mindenkinek:

1 megjegyzés:

Secima írta...

Óh! Én is szeretnék hajót vezetni. :)) Bár én tengeribeteg vagyok.:))))