2009. június 23., kedd

Horvátország: 3.nap - hétfõ

Kirándulás Vidova Gorára és Bol-ra
Ma reggel végre úgy nézett ki minden, hogy megússzuk a napot esõ nélkül. Hál'Istennek majdnem így is lett. Egész nap csak pár csepp esett. Reggeli után kitaláltuk, hogy nézzünk szét a sziget többi részén is. A programajánlók szerint 2 dolgot érdemes megnézni itt: Vidova Gora-t, a sziget legmagasabb pontját, ahonnak gyönyörû a kilátás és még Hvar szigetét is látni lehet. Némi szédelgés után a kocsival oda is találtunk. A kilátás tényleg lenyûgözõ volt:



A másik "látnivaló" pedig Bol városa, ahol Brac sziget egyetlen "homokos" tengerpartja van, de csak egy kb 300 méteres tengerbe nyúló földnyelven. Érdekesen gondolkodnak a horvátok, mert az a part, ami a szikláknál kisebb kövekbõl áll, az már homokos tengerpart :)
A képen épp a homokos parot élvezzük. :)



Nagyjából 5 órára értünk vissza Supetarra. A nap sütött, a hõmérséklet kiváló volt, irány a tenger. Szerencsére a nem éppen nyári idõjárás ellenére eddig minden nap sikerült fürödnöm a tengerben. :)



A fürdõzés után még jött egy kis koktélozás a parton, majd a vacsora. A levegõ olyan szinten kiszívta mindannyiunk energiáját, hogy fél 10-10 körül már húztuk is a lóbõrt. Ez egy igazán jó nap volt :)

Üdv mindenkinek:

5 megjegyzés:

Unknown írta...

Ezt a "nyúlványt" emlegettem neked! :)
Itthon rossz idő van,nem nagyon akar előbújni a napocska.Élvezd a napsütést!

Unknown írta...

Cowabunga! Cowabunga öcsém! Nade akkor is utállak! ;) Eső ide vagy oda, 20 v. éppen 30 fok, engem sem érdekelne-irány a tenger!! More, plavo more, al' te volim ja...shalala! :)

p.s. a képen mintha egy kicsit fáznál nekem :P

Rucola Designs írta...

Nagyon díjazom a beszámolókat! :) Nézz be hozzám, vár egy kis meglepi! :)) Kicsit csajos a cucc, de csakaértis! :D

Secima írta...

Ez a "nagyszemű" homok. :)) Mostantól már jövök rendszeresen. További kellemes nyaralást és fürdőzést!

Ann-Katrin írta...

Wow, seems like a great holiday. Cute pictures of you and your husband.