2009. szeptember 6., vasárnap

Megérkeztünk...

A párizsi gépünk közel egy órát késett, mert Pestről nem akarták elengedni. Igazából nem is akkora baj, mert Párizsban a 4 órás "szabadidőnket" le tudtuk kicsit redukálni. Nem mondom, hogy kényelmesen utaztam, de azért odaértünk.

Felhők felett
A Charles de Gaulle reptér egy nagyon lepukkant (vagy éppen renoválás előtt álló) reptér. Innen kb fél óra késéssel el is indultunk első igazi célállomásunk, New York felé. Tulajdonképpen most csak tranzitnak használjuk New Yorkot, mert hétfő hajnalban innen indulunk tovább. Ez még mindig maradjon titok :) Ami a Párizs-New York útvonalon a legérdekesebb volt, hogy 14-kor felszálltunk, 16,15-kor leszálltunk mégis 6.000 kilómétert repültünk. A tényleges repülésünkközel 8,5 óra volt, csak az időzónák pont így jöttek, hogyszinte alig telt el idő :) Egyébként le a kalappal az Air France előtt, nagyon jó kaját szolgáltak fel és folyamatosan lehetett bármilyen italt kérni.

Ebéd Párizs és New York között

New Yorkba a Newark reptérre érkeztünk, ami igazából New Jersey-hez tartozik, de mindenki New York-i reptérként emlegeti. Némi buszozás és életünk első amerikai taxizása után meg is érkeztünk a tranzitszállásunkra. A szálloda a Hudson folyó partján helyezkedik el kb 10 perc sétára a Central Parktól. Az elhelyezkedése nagyon jó, a színvonala átlagosnak mondható. Erre a 2 éjszakára tökéletesen megfelel. :)Rövid pihenő után egy kis környék felfedezésre indultunk. 2 sarokra tőlünk helyezkedik el a Broadway. Vannak unalmasabb részei, de amikor odaértünk a színházakhoz és beindultak az északai kivilágítások, onnantól elmondhatatlan volt a látvány.





A Times Square-nél van egy hely, ahol a napi színházjegyeket lehet megvásárolni akciósan. Az épület egy lépcsőszerű kivilágított valami, ahol a helyiek és a turisták ezrei beszélgetnek, fotóznak és élvezik New York egyik fő látványosságát.


Remélem, így még jobban élvezhető a Time Square

Mivel az elmúlt 60 órában maximum 6-7 órát aludtunk, ezért elég korán visszajöttünk a szállodába pihenni, hogy holnap újult erővel fedezhessük fel "A Nagy Almát".Itt most 10 óra múlt, otthon a kakasok lassan ébrednek (4 óra múlt). Azt hiszem első napnak egész jó volt. De holnaptól minden nap még jobb lesz.
Tartsatok velem a többi napon is :)

Üdvözlet mindenkinek:

14 megjegyzés:

csuti írta...

Örülök, hogy így bejelentkezel, jó volt téged olvasni, figyelni fogom az élménybeszámolóidat!

Ányi írta...

Köszi a felhős képet! :-)
Végre odaértetek, hipp-hopp :-) Hair és fabtom, woww, micsoda kép, fura, hogy egy hete még a Tiszában mászkáltunk :-)

Budaházi Brigitta írta...

Hehe, én erre is gondoltam ám, hogy Ámerikkkáá lesz az! WOW! Nagyon nagyon jó utazást kívánok továbbra is. Csudajó olvasni a beszámolódat. Épp most éled ám az egyik álmomat (NY)..... Élvezzétek nagyon! Jó pihenést és nézegetést mára!

Budaházi Brigitta írta...

Lacee csak egy infó: a YouTube-os vidi privát, sajnos nem tudjuk megnézni. Kattintsd át, pls. :)

Osli írta...

De jó lesz olvasni, már ez, az első beszámolód is sokat ígérő volt, alig várom a folytatást. Így egy picit mi is ott lehetünk veletek.

Christine írta...

Szeretem ahogy naprpl-napra megosztod velunk az elmenyeidet! :-)) Jo olvasni! Remelem jol erzitek majd magatokat odaat es sok-sok elmenyel lesztek gazdagabbak!.

Judit írta...

Á, tátom a szám! Hol vagytok? Írj, fényképezz, gondolatban veled vagyunk!

altalena írta...

Én nem is mertem találgatni, merre lehet az uticél... De Amerika? Hova tovább???? Kiváncsian várom a további infókat:D

Noncsi írta...

Nagyon klassz az élménybeszámoló és szuperek a fotók. Kellemes időtöltést kívánok és várom a további fejleményeket!!! :)

krisssz írta...

Húúúúúúúúúúú, de izgi!!! Nagyon klassz lesz napról-napra olvasni az élménybeszámolókat! Várom, hogy mi lesz a következő állomás:))

Unknown írta...

WOOOOW LaceE!!!! Tudtam, hogy New Yorkba mentek először!!!! Szuppper jó lehet, állati jó nézni a képeiteket!! :))) Köszi az élménybeszámolót! Ha jól tippelek beutazzátok Amerikát ebben az egy hónapban, nagyon várom a napi "jelentéseket" :))) I LOVE NY

Rucola Designs írta...

ÁÁÁÁÁ! Üdv a Nagy Almának, tök jó olvasni az élményeket! Még 1000 látványt kívánok, várom a többit! (Az Air France-szal kapcsolatban megnyugtattál! :))

Secima írta...

Örülök, hogy sikeresen megérkeztetek. Én is várom a további beszámolókat. :)))

Kata írta...

De izgi! További jó utat! Fotózz sokat és írj le mindent! :)