2009. szeptember 8., kedd

3. nap New York - Niagara vízesés

Hajnali kelés után busszal indultunk el a kanadai határ felé.


Egy folyócska Pensylvaniaban


A buszon zötykölődünk

New Jersey, Pensylvania, majd New York államon való 600 kilóméteres zötykölődés után érkeztünk meg a Niagara vízeséshez. Úgy volt, hogy egy csónakon közelítjük a vízesést, de mivel éppen ünnep nap volt ezért ma korábban "zártak" a csónakok :( Ez a program így holnapra tolódik. Ezért kénytelenek voltunk beérni a Niagara látványával a partról, ami cseppet sem veszített emiatt értékéből. Az ember nem talál szavakat. Talán annyit tudok mondani csodálatos. Percenkét 500.000 tonna víz hull le a vízesésből.


Niagara vízesés






Egy kis videó a csodáról :)

Innen elmentünk a szállodánkhoz, ami busszal kb 1,5 percre van. A tegnapi szállodánhoz képest ez egy ultra luxus hotel. A szobánkban 2 franciágy, hatalmas LCD TV, Columbai kávé és persze a kilátás. Az ablakból kinézve már Kanada felhőkarcolói tárulnak elénk.
Vacsorázni át is mentünk Kanadába, ahol egy felhőkarcoló 70.emeletén lévő körpanorámás étteremben ettünk, ahonnan a Niagara vízesés éjszakai kivilágításában volt éppen az ablakunknál :).


kilátás a toronyból

az éjszakai Niagara "fényei"

vacsora közben

és maga a torony

A vacsora is pazar volt: a füstölt lazac, a tonhal, a rákok, a sült marha, fel sem tudom sorolni mik voltak. Illetve kb 25 féle sütemény és egyéb desszert közül lehetett válogatni. És az eégszet leöblítettem egy pohár vörösborral.
A vízesés tényleg sokkal szebb a kanadai oldalról. Na, majd holnap nappal is megbizonyosodunk erről :)
Holnap Kanadába kirándulunk egyet. Tartsatok velünk ide is :)
Üdv Mindenkinek:

11 megjegyzés:

Adélka írta...

Huh, biztosan jól telik, nagyon nagyon szép helyek azok, én meg csak képen ismerem, de igazi élmény lehet ott lenni és mindent latni tapasztalni. Nagyon jó olvasni az élménybeszámolódat. Szép kis utazás!!:)

Christine írta...

Igen a Niagara kepes vallasi transzba ejteni meg egy ateistat is. :-)) En ott hittem el eloszor hogy tenyleg ott vagyok. Ha kirandulni mentek es van idotok akkor nezzetek meg Niagara-on-the-Lake varosat mindenkepp. Felejthetetlen elmenyetek lesz. :-))

Christine írta...

Jut eszembe. Ha mar ugy is ott vagytok igyatok meg helyettem is egy Tim Hortons kavet. :-))

altalena írta...

Teljesen összeszorúlt a szívem... mikor megláttam a vízesést! Mondtam is a férjemnek Szilvásváradon... hát ez nem a Niagara:D:D
Csodálatos utazás ez, amire mi is elkisérhetünk... ezt nagyon köszönöm neked:) Jövök holnap is:D Puszi mindkettőtöknek!!!

Budaházi Brigitta írta...

Hű, Niagara!!! Meg a tűtorony. Szuperséges, ahogy Kovaxkánk szokta mondani. Nagyon köszi a filmet is, és a képeket. A vacsorát és a szállodát is jó volt olvasni, hogy ilyen jól tartanak Benneteket (vagy Ti magatokat? :D ). Álomkirándulás ez, valóban, és köszönjük, hogy megosztjátok velünk is. Imádom a kilátást!

Osli írta...

Mindenképpen jövök a további bejegyzéseid is olvasni! A Niagara az én szívem csücskében is ott van, bár látnám egyszer én is 'élőben'
Nagyon tetszenek a fotóid is, köszi, hogy ilyen sokat feltöltesz, és megmutatsz magatokból, és a látványból.

Unknown írta...

Hű, még videóról is álomszép a Niagara vízesés :) és a kajcsid is nagyon étvágygerjesztőnek tűnt a fotóról :) Holnap is jövök, ki nem hagynám ;)

Izabella Szabó írta...

A Niagara vízesés szebb a kanadai oldalról.Nekem volt olyan szerencsém,hogy láthattam a valóságban is.Torontoba is bementek?Estleg CN Towert is megnézitek?Ha már ott vagytok ne hagyjátok ki az Eaton Centert sem :))
Tudtad,hogy Toronto jelentése találkozási pont?Hát lélekben én is ott vagyok :))
Köszi a beszámolót.

Secima írta...

Ó! A Niagara! Csodás lehet. Olyan jó, hogy beszámolsz nekünk az utatokról. Köszi a képeket és a videókat.
További jó utat!!!

csuti írta...

Ez az utazás csodálatos. És a vízesés... Hajaj, sztem én sosem jutok el oda:-(

Rucola Designs írta...

Télleg szuperséges!!! :D Éltek ott rokonaink, de csak a fotók jutottak el hozzám eddig.