2009. július 18., szombat

Színház és strand

Tegnap este megnéztünk a Szegedi Szabadtéri Játékok keretén belül a svájci Béjart Ballet előadásában a Szerelemtánc című balett előadást. Be kell valljam, nem vagyok egy balett rajongó. Ez volt a második amit életemben megnéztem (az első a Mojszejev Balett előadása volt). Az előadást a zenei sokszínűség jellemezte: afrikai népzenétől kezdve, a U2-n és a Queen-en át Ravel: Bolerojáig minden volt. Valami gyönyörű volt, ezek a koreográfusok és táncosok nagyon tudnak valamit. Annyira élveztem, hogy az előadás kezdete után néhány perccel már fel sem tűnt, hogy 30 fok van negyed tízkor. A közönség nagyon hálás volt a csodáért. Igen ez egy csoda volt. Több résznél még a hideg is kirázott (persze pozitív értelemben). Az előadás végén tényleg szűnni nem akaró tapssal jutalmazták a táncosokat.
Nagy szerencsénk volt, hogy tegnapra vettünk jegyet, mert már csak ma játszák és már előre bejelentették, hogy minimum 1 óra késéssel indul, de lehet, hogy a vihar miatt el is marad az előadás.

Egy részlet az afrikai népzenei részből - címe: Héliogabale (ez nem a szegedi)


És a Boleróból (sajnos ez sem a szegedi)


Ha legközelebb Magyarországra jönnek nézzétek meg. Tényleg szuper volt.

Ma pedig kimentünk a mórahalmi strandra (kb 19km Szegedtől). Egész nap 35 fok volt. Végre kezdek már barnulni (ez nálam azt jelenti, hogy kezdek elégedett lenni a színemmel:) ). Éppen a Rádió Plusz és a Chio Chips által szervezett családi nap volt: sörhasszépségverseny, chips-evő verseny, aerobic és aquaaerobic (persze erre a csajok egyből ráizgultak) meg egy csomó program. Képzeljétek még engem is beszerveztek az aquaaerobic-ra. Jól elbohóckodtam. Talán még az interneten is fent leszünk vele, mert pont minket fotóztak. (ha igaz úgyis jelzem :))



Negyed 6 körül elindultunk hazafelé. Éppen beálltunk az udvarra, amikor ideért a vihar. Annyira durva azért nem volt, mint a híradó mutatott az ország többi részén, de néhány hatalmas fa azért nem élte túl a villámcsapásokat.

Nagyjából ennyi volt az elmúlt 24 óra történése. Ja még annyi, hogy kezdenek ízű dinnyéket árulni :)

További jó hétvégét Mindenkinek
Üdv

5 megjegyzés:

Secima írta...

Ó, de jó kis kép ez rólatok!!! Újabb fotókönyvbe való.
Megnéztem a két videót. Szuper! Tényleg szenzációs estétek lehetett. :)

Osli írta...

milyen jó, hogy a vihar elkerült benneteket, így nem rontotta el sem a tegnapi, sem a mai remek programokat. tényleg jó kis kép ez rólatok :)

Rucola Designs írta...

Örülök, hogy minden ilyen remekül alakult! :) Bírom a fotót én is! Meg ezt a kis lehűlést is :)

Rucola Designs írta...

Vár nálam egy kis meglepi, gyere! :)

csuti írta...

Megnéztem a videókat, nagyon tetszenek.
A kép szuper rólatok, így aztán ki is lehet bírni a nagy meleget:-)