2010. június 21., hétfő

Nagy utazás 2010: 10.nap

Ma reggel sokáig lustálkodtunk. Nem tudtuk eldönteni, hogy mi is legyen a program. Aztán megszületett: Adventure of Island. Ha már tegnap benéztünk, akkor ma be is fejeztük.

Induláskor annyira volt időm, hogy a szállásunk bejáratát lefotózzam:


Ja, és a bérelt autónkat :)



Útközben megálltunk egy hatalmas pláza szerű központnál. Laci programja szokásos ilyenkor: Tommy Hilfiger és Armani üzletek - a többi nem érdekel :) Mindkét helyen sikerült is vásárolnom nagyon jó kis cuccokat :D Mondjuk a 2 kedvenc desingnerem boltjában ne találnék kedvemre valót? Kizárt :)
20 perc alatt megint odaértünk a parkohoz. Azt gonoltuk, hogy ha már nyári szünet van és még vasárnap is, akkor tuti tömeg lesz. Majdnem 2 órával később értünk oda mint tegnap és szinte teljesen ugyanoda tudtunk parkolni. A parkolásról tudni kell, hogy ennyire szervezett rendszert én még nem láttam sehol. Folyamatosan irányítanak és érkezési sorrendben egymás mellé kell parkolni. Ha megtelik egy sor, akkor a következő autó már az új sor legvégén kezd, és így tovább.
A parkok előtti sétálós részen még elszédelegtünk egy kicsit.



Szeretem ezt a parkot, mert rengeteg kimondottan kisgyerekkel érkező családoknak is használható "játékszer" van. Illetve az egész park tele van vicces formájúra nyírt bokrokkal.


Végre megint hullámvasutazhattam. Az egyik kedvencem épp ebben a parkban van: Hulk a neve, és zöld, mint általában és :D


Itt egyből visszacsengtek a fülemben Ari 4 évvel ezelőtti szavai. "Menjünk először a Hulkra, hogy mielőbb túl legyünk rajta" :D Utána: "Nem is volt olyan rossz, de többet nem ülök fel rá" :D

Körbesétáltuk az egész parkot megnéztünk mindent, ami tegnap kimaradt.



És a park leghátsó részén végre eljutottunk a Harry Potter részig. 3 napja adták át, de még mindig ez az egyetlen hely, ahol hatalmas tömeg van. Mutatok 1-2 képet:




A Roxfort iskolában 45 perc sorbanállás után egy eszméletlen élethű repüléses szimulátoron vettünk részt. Előttünk repült Harry, mi pedig követtük Őt. Egyszerűen nem lehet leírni, hogy a modern technika mire képes. Mintha tényleg ott lenne az ember és mintha tényleg ott repülne. Ez egy "must see" hely!!! Még Apolló is élvezte :)

Ezután még vissza mentünk egy kicsit a Universal Studioba, mert tegnap az eső miatt 1-2 dolog kimaradt, amit ma pótolni kellett (Man in Black, E.T.) Illetve szintén a héten adtak át egy óriás hullámvasutat. Azaz még nem teljesen adták át, mert szinte egész nap próbaüzemben jár körbe utasok nélkül. De ma kb 30 percre felengedtek embereket is, és én is bejutottam :) Nem okozott csalódást :)

És ha már Man in Black, akkor jöjjön egy kis zene onnan:

Estére már megint hulla fáradtak voltunk. Nem is vágytunk másra, mint beleülni a jakuzziba átmasszíroztatni a testünket :)

Holnap még nem tudom mi lesz, de megpróbálok kicsit részletesebb fotókat hozni a szállásról.
Szép napot Mindenkinek.

Holnap jövök.

5 megjegyzés:

Janka írta...

ó, erre a HP-helyre nagyon kiváncsi lennék :) Lehet, hogy mire én eljutok oda, már nem lesz akkora tömeg :D

Secima írta...

Nagyon izgalmas helyeken jártok. :)
Nagyon jólesett nekem most megint Will Smith és a MIB. Köszi. :)

Rucola Designs írta...

Szupi program megint! :) Azért Ari legalább 1x bevállalta, nagyon nagy ám a szememben! Én nem merném! :)

Florci írta...

Én nem irigykedek! Utálom a hullámvasutakat, az említett filmeket, a tömeget, az éjszakai szórakozóhelyeket és a 35 fokot. :))))))))
Ráadásul csütörtökön voltam Velencében - és olyan szééép!
További kellemeseket! :))

eralilla írta...

Szóval túl vagy egy újabb unalmas napon. Nem semmi a hullámvasút rajongásod, ha még a próbakört is bevállaltad.
További szép napokat!