2009. július 28., kedd

2 nap Budapesten

Siófokról Budapestre mentünk, ahol már Arival és keresztfiunkkal Robival töltöttünk 2 napot :) Hétfőn a budai oldalt néztük meg: megmásztuk a Gellérthegyet, a várat, a Halászbástyát. Már nem is emlékeztem milyen gyönyörű innen Budapest.



Este elmentünk Erv-ékkel az Arénába IMAX Harry Potter-t nézni. Igazából én nagy HP fan vagyok, de ez az új rész egy kicsit csalódás volt. Nem volt semmi igazi akció benne. De ilyennek is kell lennie. Most várhatok megint 1-2 évet az utolsó (2) részig :(
Ja ehhez még hozzátartozik, hogy kaptam egy kerékbilincset is, de szerintem (és a felügyelet igazgatóhelyettese szerint is) nem álltam rossz helyen és persze 800 Ft-ot fizettem 2 óra parkolásért. Már csak nevetek az ilyeneken.

Ma kimentünk az AquaWorld-be. Itt ma rá kellett jönnöm, hogy öregnek érzem magam már a csúzdázáshoz. Szívesebben áztatom magam a jakuzziban :) Ezért nem is maradtunk sokáig. Innen kimentünk a Duna-partra a Művészetek Palotája - Nemzeti Színház környékére sétálni, labirintusban szédelegni. Eddig még csak sötétben jártam ott, de meg kell mondjam nappal is legalább olyan szép :)
Itt még a "Titanicon" is utaztunk egyet



Ezután következett számomra a pesti kirándulás fény(azaz sötét)pontja. A régi E-Klub-ban megnéztük, vagy inkább megtapintottuk a Láthatatlan kiállítást. Itt átélhettük, hogy igazából hogy él és "lát" egy vak. Nagyon jó volt. Szinte egy érzelmi sokk volt az egész. Ha van időtök nézzétek meg. Nagyon érdekes volt a kezünkkel látni egy lakást belüről, átélni egy átkelést az úttesten úgy, hogy csak a füledre és a kezedre hagyatkozhatsz, megtapasztalni, mit érzékel egy kiállításon egy szoborból. Még mindig a hatása alatt vagyok.
Innen indultunk haza. Már 9 óra is elmúlt mire hazaértünk. Mostmár csak egy fürdésre és az ágyamra vágyok mára. És alig várom a reggelt, hogy újult erővel PS-t "fogjak" a kezembe és alkossak. :)

Egyébként ez a bejegyzésem a századik május 8-a óta. Meg kell mondjam, nem gondoltam volna, hogy ennyi bejegyzést meg fog élni a blogom. De az egészet Nektek köszönhetem. Köszönöm, hogy rendszeresen visszatértek hozzám és ilyen sokat is reagáltok a gondolataimra, munkáimra. Július 11-én kitettem egy számlálót az oldalamra. 17 nap alatt EZERig jutott a számláló. Annyira örülük neki. Ígérem még sokáig itt leszek :) Köszönöm még 1x :)

Szép estét mindenkinek. Holnap jövök oldallal (esetleg többel)

Üdv:

7 megjegyzés:

ilgya írta...

Gratulálok a 100. hoz és még nagyon sokszor ennyit kívánok neked!

Rucola Designs írta...

Ó, mindenhez gratula! A százhoz, az ezerhez és az ezer élményhez! Szép város ez a Budapest, de sok bosszúság éri itt az embert. Várom az alkotásokat! :)

eralilla írta...

Valóban élménygazdag napokat töltöttetek Budapesten is. Helyes. A láthatatlan kiállításról már én is sokat hallottam, talán egyszer "látom is" majd.
A két számhoz gratulálok, s még sokszor ennyit kívánok!

Ányi írta...

Előttem már mindent elmondtak ;)
Gratula és írj még sokat nekünk!

Osli írta...

szuperül töltöttétek a napjaitokat Budapesten is! Tetszik a fotótok is ( a szokásos humor benne van)
várom az alkotásaidat! :D

Christine írta...

Annyira olvasmanyosan irsz! Ne csodalkozz hat a rengeteg latogaton! :-)) Csak igy tovabb es gratula az eddigiekhez!

Secima írta...

Úgy látszik kicsit el vagyok maradva a kommenteléssel, pedig olvaslak ám rendesen. Ezt a láthatatlan kiállítást mi is meg nézzük majd, úgy felcsigáztad az érdeklődésemet.
Örülök, hogy sok szép élményben volt részetek és nagyon jól mutattok a Titanicon.
Gratulálok a 100-hoz és az 1000-hez is és még sok-sok ilyet kívánok!!!!