2009. szeptember 21., hétfő

16.nap: Maya Riviéra

Ez a hely ma még jobban tetszik mint, tegnap. Tegnap fáradt voltam, meg már lassan ment le a nap is. Nem igazán volt erőm felmérni a tényleges szépségét a helynek. Amire azért tegnap rájöttem, hogy itt minden nagyon drága, mármint az üdülő területén. Pl. egy közepes Lay's chips (ez összehasonlítható otthoni árakkal) kb.2000 Ft-ba kerül. Durva.Kora délelőtt még egy-két dolgot egyeztettem a holnapi programmal kapcsolatban. Jött egy karib zápor. Kb 5-6 percig tartott, közben is égetett a nap és 33 fok volt. Ezután olyan párás lett a levegő, hogy nem lehetett normális fotókat készteni.



Kitaláltuk, hogy bebuszozunk Cancunba és ott vásárolunk némi kaját. A busz is elég érdekesen működik. Nagyjából 10 percenként jár egy 10 személyes kisbusz. Ez a tömeközlekedés. Ha televan, lemaradtál. És főleg a helyiek veszik igénybe. De én kiakartam próbálni. Jó móka volt :)Cancunban beentünk egy nagyobbacska boltba (mint, egy közees Tesco). Hát itt bevásároltunk egész hétre és kevesebbet költöttünk, mint egy nap alatt a szálloda boltjában. A következő busszal vissza is jöttünk. Volt időnk jobban felfedezni az üdülő területét. Így néz ki az üdülőnk főbejárata:



Akkora a terület, hogy a kaputól a recepcióig buszok szállítják az utasokat. Az út legalább 5 percig tart. Itt nem mókusok rohangálaka parkban, mint New Yorkban, hanem a kiírás szerint iguánok. Ez valami gyíkféle és kb 50-60 cm.



Végre láttuk a flamingókat is világosban :)



Ezután vizes programot találtunk ki. Kipróbáltuk a medncék egy részét, ahol éppen koktéliszogatós programot terveztek a turistáknak. Már értem miért kerül enyibe itt a szállás. Kb 10 üveg drága töményet kevertek koktélnak és osztották szét (ingyen) a fürdőzőknek.



Aztán kipróbáltam, hogy tudok-e még fejest ugrani, és megnyugodtam, hogy a súlyom ellenére ez még megy :)



A pool bárban megittunk még egy-egy koktélt.


olyan meleg van, hogy még az iguán is kifekszik a medence partjára


Majd kivonultunk a tengerhez. Még mindig nem térek magamhoz. A Karib-Tengerben fürdök. És meleg a vize. És nagyon szép.



Kicsit kifeküdtem a partra napozni.

Ezután az erkélyen kóstoltam meg, milyen is a mexikói sör.



Az biztos, hogy itt rengeteg alkoholt kell inni, hogy fertőtlenítsen minket és nehogy elkapjuk a malac influenzát.
Már nagyon várom a holnapot. Ha minden úgy sikerül ahogy terveztem, akkor az egész utazásunk legjobb programjára megyünk. De, ezt egyelőre még nem árulom el. Gyertek vissza, holnap este és megtudjátok.

Üdvözlök Mindenkit

10 megjegyzés:

Christine írta...

Nem kell kerni. Visszajovunk! :-)) Gyonyoru lehet. Es mar megint megesz a kivancsisag hogy hova mentek holnap. Ez mar tenyleg nem er! Orokke csigazod az embert! :-))

Ányi írta...

Fú, de szép helyen vagytok! Főleg a flamingók teccenek, na meg a Karib-tenger sem lehet rossz. Szívesen megáznék én is arrafelé.
Holnap miatt szorítok!

Osli írta...

Szuper fotók! Nagyon tetszik nekem is a hely, iguánostul is :D
A szálloda bejárata szerint hihetetlen erődítményben vagytok :D
Azt a pool-bárt meg én is kipróbálnám egyszer :)

Rucola Designs írta...

Hát ez elképesztőőő! Jaj, a pálmák, a homok, a Karib-tenger meg a cuki leguán (magyarul így hívják, spanyolul iguana, bocs a természettudományos és nyelvészeti pontosításért) - de cserélnék vele és veletek! Na, a párát és a napot, meg a mexikói sört meghagyom nektek, jól van! :)) Élvezzétek!!! :)

Linsey írta...

Wow, gyönyörű hely, amolyan full-extrás nyaralóhelynek tűnik!ha "csak" ide jöttetek volna már csúcs lenne, na de ez csak ez 1 hetetek. Hihetetlen milyen jól megszerveztétek...Jó pihenést! Ui: Az a flamingós fotó..:))))

Janka írta...

Mi van az ajándékkal??? Nem ma volt a napja?
Pihenjetek, élvezzétek az arany életet :)

Majd, ha ráérsz, kukkants be a blogomra!

Ányi írta...

Kukk be a hozzám is lécci, vár rád valami! :-)

Unknown írta...

Hűű, gyönyörű helyen vagytok :) Lubickoljatok, pihenjetek sokat :) és várom ám Ari meglepetését :) Holnap is jövök ;)

Budaházi Brigitta írta...

A többiek másért, én a Pool Bar-os képet és a Karib tengeres pálmafás hátteres képért vagyok oda!! Én is szeretnék olyat!!!! Majd kiszedlek a képből és berakom digiben magamat. :D
További szépséges nyaralást Nektek
G.
Ui: olyan jó látni a fotókon, hogy ragyogtok! <3

Secima írta...

Ilyen helyen egyszer én is szívesen fotózkodnék. :)))