2009. szeptember 19., szombat

14.nap - utolsó nap New Yorkban

Mindenek előtt szeretném megköszönni a magam és Ari nevében is, hogy ennyien felköszöntöttétek Őt. Secima - Évitől és a Szép Macicsaládtól még egy születésnapi RAK-ot is kapott. Ezúton is köszönjük mindketten :)

credit: happy birthday quick page nancyj6 2009
Köszi még1x :)

A mai nap már tényleg nem sokat csináltunk. Jól kialudtuk magunkat, majd a délelőtt a mosással telt el, mivel nem tudjuk, hogy abban az országban, ahová holnap utazunk, milyenek a mosási lehetőségek. És Amerikába majd csak a jövő hét végén jövünk vissza, de egy egészen más helyre :)

Mosás után elmentünk megnézni az utolsó számomra kötelező látnivalót a Flatiron Buildinget. Az 1903-ban épült felhőkarcoló (91 m magas) a formájáról - a vasalóról - kapta a nevét, amit a Broadway szabálytalan vonalának köszönhet. Szerintem ez az egyik legérdekesebb formájú épület a világon.


bocsi a minőségért, de olyan idiótán sütött a nap, hogy ha az igazi formáját akarom mutatni, csak így sikerül
Az épület előtt van a Madison Square Park. Ezt imádom New Yorkban (de még jobban Londonban), hogy akármerre megy az ember, belebotlik egy zöld területbe, ahol akár fiatalok, akár öltönyös üzletemberek leülnek és élvezik a levegőt, a természetet.

A park bejáratánál

A parkban pedig egy ifjú helyi szobrász 3 méter magas modern szobrai vannak kiállítva.



Ami mondjuk a londoninál is jobb, hogy itt a parkokban külön terület van kialakítva kutyafuttatónak, ahol külön a kis- és külön a nagykutyák szabadon játszhatnak, rohangálhatnak.

Ha már állatok, meg kell említsem, hogy New York parkjai tele vannak mókusokkal. Nagyon sok mókus van, egyesek közülük nagyon bátran centikre közel jön az emberhez, sőt a kaját kiveszi a kézből :)


Késő délután még pihentünk egy kicsit, majd bepakoltunk a bőröndökbe (ez a legrosszabb része az utazásnak). Este pedig sétáltunk még egy utolsót a Times Square felé. Igazából egy kis sztárlesre indultunk, egész szép eredménnyel :)
A követekző hírességekkel találkoztunk (sajnos mivel siettek közös fotó már nem fért bele, de mindegyiktől max 50 centire voltunk:

Az X-Men rajongóknak: HUGH JACKMEN


A James Bond rajongóknak: DANIEL CRAIG

ebben a bajuszban fel sem ismertem volna :) és nem is olyan jóképű, mint 007-es ügynökként

És a Maffiózók rajongóknak (ha nem is Little Italy-ban) JAMES GANDOLFINI (aki ráadásul pont ma töltötte a 48.szülinapját

Ő volt leginkább olyan, amilyennek elképzeltem, boldog születésnapot Neki

Szerintem nem volt rossz a termés :)
A Times Square-en még fotózkodtunk párat, majd búcsút intettünk a térnek. Remélem nem végleg.

Reggel 8 órakor indulunk a repülőtérre. Holnap (remélem) már az új helyszínről jelentkezem.
Üdv Mindenkinek

8 megjegyzés:

Judit írta...

Hú JAMES GANDOLFINI!!!! Ő tényleg olyan mintha a sorozatból lépett volna ki, imádom fantasztikus sorozat volt, és ő fantasztikus színész (szerintem). És ahol jártok! Mi jöhet még????

Christine írta...

Ez a sztar leses jo lehetett! :-)) Foleg Hugh Jackman miatt irigykedem. :-)) Igazabol nem vagyok az a rajongoi tipus, de ot bevallaltam volna. :-))

Unknown írta...

Igazán klassz zárása volt a New York-i kalandjaitoknak :) Hugh Jackman.. wow :))) Remélem San Fransisco és LA sem marad ki az útitervből :) Jó utat!

Osli írta...

Hú, micsoda nap volt ez megint! Jól lezártátok e városi élményeket.
Az utolsó fotón jól látom, hogy vékonyabb vagy, vagy csak a kép sikerült ennyire jól? ;)

eagleszem írta...

Hugh Jackman!!! ÁÁÁÁ!!! De mindhárom pasit csípem! Karibi túra lesz, Mexikó, vagy Hawaii?
A mókusokat pedig imádom, Münchenben is egy csomó van:D

Janka írta...

Hát nem semmi! Mindig csak ámuldozok! Fantasztikus helyeken jártok, és fantasztikus dolgokat láthattok. Biztos, hogy életreszóló élmény lesz! Kiváncsian várom, mi lesz a következő úticél :)

UI: Az "elrontott" fotók miatt ne izgulj, ha gondolod, mutatok pár trükköt, amivel fel lehet tuningolni őket kicsit :)

Rucola Designs írta...

Nálam a mókus nyert! De Gandolfini alig maradt le!!! :D Titeket is imádlak a fotókon, szuperszónikus nap volt megint! (A városi parkoknak én is nagy fanja vagyok, Párizs és Berlin is király ebből a szempontból!)

Secima írta...

Imádom, hogy minden szoborra ráülsz, belebújsz, használod. :)))))