2010. június 20., vasárnap

Nagy utazás 2010: 9.nap

A mai napomat mosással kezdtem, de persze a nagy rohanásban a vizes ruha benne maradt a mosógépben, szóval holnap reggel kezdem előről :) Szokásos 35 fok, verőfényes napsütés.
Gyorsan kitaláltam, hogy reggeli után menjünk el a Universal Studioba, mert ott már voltam Arival és, hogy az mennyire jó volt már 4 éve is :) Kb 20 perc alatt oda is értünk. A bejáratnál a mindenki által ismert Universal Földgömb fogadott minket:



És a bejárat is ismerős volt már nekem:



Megnéztük a Shrek 4 dimenziós változatát, belestünk a Twister, a Cápa és a Disaster fimek kulisszái mögé, A Múmia visszatér hullámvasútjára felültünk. Volt egy nagyon vicces élményünk ma. A Simpson családnak volt egy hatalmas épülete. Nem tudtuk, hogy milyen látnivaló van benne, de mivel ne voltak túl sokan, ezért bementünk. (Apollóról tudni kell, hogy Ő nem élvezi a gyors és veszélyes dolgokat) Gondoltuk ha már mesefigura, tuti valami gyerekriogató lesz. 8assával betereltek minket egy-egy szobába, hogy majd üljünk le egy hullámvasút fülkéjéhez hasonló valamibe. Apolló már belenyugodott, hogy hullámvasút lesz, de nem az volt. Az egész egy szmulátor volt, ami egyhelyben mocorgott, csak fölénk volt vetítve a sztori. Igazából egy hullámvasútszimulátor volt, de jobban felforgatta az ember gyomrát, mint egy igazi hullámvasút :) Én nagyon élveztem, Apolló nem annyira :D
Közben beültünk a kedvenc helyemre: a Starbucksba kávézni és Ari kedvenc muffinját toltam mellé :D Most biztos irigykedik :) (közben Rád gondoltam ám :))


ezen a képen olyan mintha fogyott volna az arcom :)

Kávé után "összefutottunk" a Blues Brothers-ékkel, akik egy röpke koncertet is adtak az utcán.



Majd elindult a kedvenc hülyeségem: életnagyságú mesefigurákkal fényképezkedni (sajnos a Simpsonékról lemaradtam)


van több is, de, akkor sose lenne vége ennek a bejegyzésnek :)

Nagyjából ezel be is fejeztük a Universal Studiot. 4 évvel ezelőtthöz képest annyiban változott, hogy néhány dolog megszűnt (például nagyon sajnálom a Fear Factor élő felvételét - ami nálunk is futott magyar "celebekkel").
A Studio mellett helyekedik el a világ legnagyobb Hard Rock Caféja. Akárhol járunk Arival a világban és meglátunk egyet, az az első, hogy oda bemegyünk. Így volt ez most is. A kedvenc Hurricane koktélomat kértem :)





Na, innentől tovább ma nem fotóztam, mert ma is megérkezett az eső. Az első kör nagyon gyorsan 20 perc alatt le is zajlott. És mivel még nem volt késő átmentünk az Island of Advenure parkba, hogy megnézzük, hogy mit is fogunk majd megnézni valamelyik nap. Azért ha már bementünk nem maradtunk progam nélkül: beültünk egy Pókemeberes szimulátorba, majd az eső utáni rendszerújraindítást követően a Jurassic Parkba látogattunk. Erről majd lesz kép, mert vissza fogunk menni 1-2 napon belül.
Elvileg a héten adták át a világ első Harry Potter Parkját, ami az Island of Adventure-ön belül van és egy teljes HP világ van felépítve benne, egy hullámvasúttal kibővítve. Itt aztán tényleg minden ott volt ami a filmben vagy a könyvben: az iskola, a vonat, a varázslóbolt, szóval minden, minden. :) És mivel az amerikaiak is nagy HP fanok, akkora tömeg volt, hogy nem vártunk semmire, majd ha ott leszünk egy egész napot. A hullámvasútra például a park zárása előtt 20 perccel még mindig 75 perces sor állt.

Ezzel el is érkezett az este. Nem szerettük volna a szombatot a szobánkban tölteni, így valami vígadalom után néztünk. Hatalmas szerencsénkre a Universal Studioba 9től ingyenes Pitbull nagykoncert volt. Ekkor már itt volt az eső második része, ami a koncert alatt végig szakadt, de a tömeg el sem akart mozdulni a színpad elől. Hatalmas volt a buli, a több ezer ember bőrig ázva tombolta végig a közel 2 órás koncertet. Jó magyar módjára néhány perc alatt a tömeg hátuljáról átverekedtük magunkat egészen addig, hogy csak pár méterre álltunk a szípadtól. Nagyon élveztük, de a végénél már alig vártuk hogy haaérjünk és levegyük a vizes cuccot magunkról.

Ja és ki Pitbull? Magyarországon is nagyon népszerű előadó, a kívánságműsorok és a disco-k sztárja. Legismertebb zenéje:


Hát most itt vagyunk a szobánkba és alvásra készen állunk. Holnap jövök a újjab élményekkel :)
Szép napot mindenkinek.

7 megjegyzés:

Viki írta...

Olyan jó olvasni ezeket a beszámolókat! :)

Unknown írta...

olvaslak ám én is, de még csak most jutottam el oda, hogy írjak pár sort. Szóval fantasztikus helyeken jártok, amikor eljutok az USAba tuti felkeresem én is ezeket a helyeket!! tök jó olvasni a beszámolóidat :) A HP parkra nagyoooon kíváncsi vagyok, eszméletlen jó lehet!! :) szép napot nektek! (hihihi Scoobyval azért nem fotózkodtam volna, az összes mesefigura közül őt kedvelem a legkevésbé, na jól van ez csak az én véleményem :))

Secima írta...

A galériában szívesen látnék több fotót is.
Érezzétek továbbra is jól magatokat!

csuti írta...

Nagyon jó volt olvasni a soraidat. További jó pihenést!

Christine írta...

Jó kis mozgalmas napjaid vannak. :-))

Rucola Designs írta...

Rendes az Apollótól, hogy mindenben benne van, még ha nem is bírja! :D Tartalmas nap volt, szuper a beszámoló! :) Én bírom a Szkubit! :)

eralilla írta...

Ó, már kezdtem félni, hogy unatkozni fogtok. S lám, mégsem. Hahaha. Köszi a beszámolót, élvezetes volt ismét.
Jöhet a folytatás.