2010. június 16., szerda

Nagy utazás 2010: 5.nap Fort Myers

Újra jelentkezem: tegnap elfelejtettem elmesélni, hogy hétfőn kimentünk itt Tampába a Lopez Parkba sétálni. Annyit kell róla tudni, hogy város közepén van lakóházakkal körülvéve. A park közepén egy tó. A tó mellett a következő látvány fogadott:



Egyébként az egész park gyönyörű, konditeremmel, grillezési lehetőséggel, futó útvonalakkal. Ilyenek nagyon elkelnének otthon is :)



Tegnap pedig Fort Myersbe kirándultunk. Ez kb 2,5 óra autóval Tampától. A leghíresebb látnivaló itt, Edison és Ford múzeum. A téli rezidenciájuk lett múzeummá alakítva. Megtekinthettük az összes nagyobb találmányukat. Számomra az egyik legérdekesebb a sétáló fa. Ahogy nőnek a fa ágai néhány méterenként egy egy új gyökeret enged és így egyetlen fa, ha nem metszik, akár kilóméterekre is el tud "sétálni".



Aztán szintén megnézhettük a a világ legnagyobb teljesítményű izzóit 50 és 75 watt teljesítményű. Ezzel akár egy kisebb falut be lehet világítani



A felfedezők háza közvetelenül az óceánparton van. Itt aztán van ami inspirálja az embert :)



És még Edison "feleségével" is találkoztam:



Végül késő délután visszajöttünk Tampába és megnéztük, hogy hol is vegyünk házat, ha a hétvégén megnyerjük a 60 millió dollárt a lottón :)

A "gazdag" negyed szintén az óceán parton van. Az óceánba pedig horgászó mólók vannak, ahonnan gyönyörűen el lehetett csípni a naplementét :) Érdekes itt mindig pirosabb az ég mint, otthon.


Most reggel 6 óra van. Perceken belül elindulunk végre Miamiba. Nagyjából 5 órányi autóút áll előttünk. Remélem, nem okoz csalódást :)
Holnap jövök az élényekkel :)

Szép napot Mindenkinek.

4 megjegyzés:

Kisnyul / Andi írta...

Most itthon is lottóláz van. Ha beficcenne a főnyeremény jó pát házikót vehetsz belőle.

Sétáló fa eszméletlen....

Judit írta...

Fantasztikus helyekre juttok el!!!!! Gyönyörű, és érdekes, köszönöm hogy így elmeséled!!!!

Rucola Designs írta...

Ez a sétáló fa eszméletlen! Irigyellek, hogy hamarosan átnézhetsz Kubába! :)

eralilla írta...

Nálam is a sétáló fa a favorit. Persze az alligátor tábla sem semmi. S a naplemente továbbra is tetszik, még így képen is.