2009. október 1., csütörtök

25.nap Las Vegas

Szeptember 29, kedd
Ezen a napon tovább indultunk a Strip-pen. A szállodánk ingyen busza a Tropicana Hotelig visz. Eddig ennek a környékét ismertük meg, tegnap tovább mentünk. De ehhez még átmentünk az MGM kaszinón (ahol 2 napja nyertünk) A kaszinó-szálloda a Metro Golwin Mayer filmstúdió tulajdonában van és a bejáratnál ott is van a híres oroszlán, aki a filmjeik elején elordíja magát.



Kijutva az utcára tovább indultunk észak felé. Az egyik áruház bejáratában, (ahol mellékhelyiséget kerestünk) nagyon tetsző dekorációt találtunk.


Ti is megtaláljátok a magyar feliratot?

Ezután jött Las Vegas leghíresebb kaszinó szállodája: a Bellagio. Itt játszódott az Ocean's eleven című film :)


Sajnos a nagy szél miatt tegnap elmaradt az egyik legjobb ingyenes látnivaló: a Belaggio szökőkút progamja


a szökőkútra várva

A szálloda belülről is olyan gyönyörű, mint kívülről. Az előtérben egy az évszaknak megfelelő szökőkút és virág áradat van.


A Bellagioval szemben a Paris kaszinó, majd feljebb a Venice található. Tényleg minden ugyanolyan mint az eredeti csak kisebb.

Paris


Venitian

A Velence témájú kaszinóhoz tartozik egy luxus bevásárló rész. És ha az ember akarja (és pénze van rá), lehetőség van a kirakatokat velencei gonolákból nézegetni. Az egész rész fedett (a szálloda algsorában van), de úgy van megcsinálva, a plafon és a világítás, mintha velence utcáin sétálna az ember.

Az egyik kaszinóban végre találtunk egy Elvis imitátor koncertet. Hatalmas tömeg hallgatta és élvezte :)



Ez már a negyedik esténk volt és még semmilyen show műsort nem láttunk, és nagyon szerettjük az ilyeneket, vettünk is jegyet az esti Cirque Du Soleil: Ká című előadására (Las Vegasba 6 helyen 6 különböző előadásuk van). Sajnos 3 éve Floridába kihagytuk Őket, de most sikerült jegyet kapni rá. Hatalmas színház, eszméletlen látványos előadás. (szerintem legalább még egy műsorukat megnézzük)







A műsor végén felpróbáltam az egyik kelléket :)



Érdekes itt Vegasban, hogy az éttermek éjfél után telnek meg, amikor minden más kezd bezárni. Ráadásul éjféltől reggel 6-ig hatalmas akciók is vannak az éttermekben. Az egyikben, ahová a műsor után beültünk például 6$-ért adták a steak-et tükörtojással (napközben 20$ alatt nem talál az ember).
Mivel a szálloda busza csak éjfélig járt, a menetrendszerintin meg nem tudtam visszaadni 20$-osból ezért gyalog indultunk haza. Közben gyönyörködtünk még a kivilágított kaszinókban:

New York, New York


Paris


Bellagio

És végre (nem csak a buszból) látthattam Las Vegas jelképét a híres "Welcome to fabulous Las Vegas" táblát :)


Nagyjából fél 4-re értünk vissza a szállodába. Ma "reggel" 1 óráig aludtunk :)Éjszaka még szebb ez a város :)
Üdvözlet Mindenkinek
U.I: még 5 éjszaka és otthon leszek

11 megjegyzés:

Judit írta...

Elképesztő! Tátott szájjal olvastalak....

Christine írta...

En minden reggel ugy varom az ujabb sztorit, mint ovodas az esti meset! :-)) Azt hiszem ez az utazas felulmulhatatlan elmeny lesz nem csak nektek, de nekunk az olvasoidnak is.

Unknown írta...

Ó a Cirque de Soleil... mikor itthon jártak sajna kihagytam... biztosan szuper élmény lehetett ez is :))

Janka írta...

Ámulok! Nem vagytok még fáradtak???

Timcso írta...

A Bellagio volt a kedvencem!(love) Jó nagyon nézegetni a fotóitokat és olvasni a beszámolót!! További jó kirándulást és szórakozást kívánok Nektek!! :)

Kriszta (hozak) írta...

Csodás dolgokat osztotok meg velünk. Köszi az "együtt utazás" újabb állomásait!

Osli írta...

Az Üdvözletet megtaláltam...
Azt ne mondd, hogy a Velencei "bevásárlóutcában" még a felhők is 'mozognak' az égen, ugye az csak oda van festve?
Az álarc meg igazán jól állt neked.
Ja, és a tábla a végén, az csúcs!

Rucola Designs írta...

Még én se csuktam be a szám! :D Pedig az ritka nálam. :) Még további hiperszuper 5 napot kívánok nektek!

Dream Big Designs írta...

You are right by my home! Welcome to the Desert! It looks like so much fun! We go to Las Vegas almost every year. Keep playing!

Budaházi Brigitta írta...

Lacee, Ez igen! Így kell ezt csinálni. Imádom a képeket, hogy az emlékezetes helyeket mind megörökíted és megosztod velünk is... á, köszönet.
Imádom a Bellaggio-t, az MGM oroszlánt és a Fab.Las Vegas táblát!!!!!!! További klassz 5 napot!

eralilla írta...

Sajnos jó pár napja nem volt időm olvasgatni. Most viszont már 2 órája olvasom a beszámolódat, s nézegetem a képeket, videókat. Fantasztikus, csodálatos!!! Nagyon-nagyon köszönöm, hogy ilyen részletesen beavatsz minket az élményeitekbe, s ilyen csodásan illusztrálod is. Arinak utólag kívánok hosszú-hosszú hasonló élményekben gazdag éveket.
S még annyit, hogy én nem irigyellek, hanem Veled együtt ámulok a képernyő másik oldalán. (S izgatottan készülök a jövő heti 3 napos utazásunkra Őrségbe
További sok szép élményt, boldog felejthetetlen órákat az utatok hátra lévő részében. (Bocs, hogy hosszú lettem.)