2009. augusztus 14., péntek

Megérkeztünk Prágába

Szerintem még nem mondtam, hogy mi is volt az apropója, hogy Prágába jöttünk: itt találkoztunk ismét a tetvéremékkel (emlékeztek, akiknél Frankfurtban voltunk 2 hónapja)
Szóval megérkeztünk kb fél háromkor. A cseh autópálya valami katasztrófa, csoda hogy nem esnek szét az autók rajta. A szálloda valami csodálatos. Hatalmas, exkluzív előtérrel, mindenféle igénynek és pénztárcának megfelel. A szállodában óriási wellness részleg, 4 teniszpálya, japánkert, zenélő szökőkút, bowling pálya vagy 6-7 étterem és még elnöki lakosztály is van. A szobánk kb 40 m2-es. Szuper jó :)
Rövid pihenés után a nővéremékkel bementünk a belvárosba vacsorázni és körülnézni. A Kisoldalon (a Moldva nyugati oldalán) találtunk egy nagyon kis hangulatos éttermet, ahol a cseh specialitásként mejelölt bordát választottam. Isteni volt :) Mellénéhány korsó barna sört és Becherovkát ittam ;)
Vacsora után beültünk egy másik étterembe még egy kis sört iszogatni :) Ezután megnéztük esti kivilágításban a kötelező látnivalókat: a Károly-hidat, az óvárosi városházát, az Óváros teret, a Hradzsint - ez a prágai vár - de ezt csak messziről :) Éjszaka is olyan szép Prága mint nappal, de lehet, hogy még szebb. És hatalmas élet van. Még 11 óra után is minden étterem, kávéház teltházas, minden látnivaló körül ezernyi turista és mindenki arcán elégedett mosoly :)
Készült néhány fotó is, ezekből mutatok párat (sajnos a mostani gépem nem nagyon alkalmas éjszakai fotózásra :().



A szálloda japán kertjében



A híres Károly híd


Az óvárosi városháza




A vacsorám: a fincsi borda

és a cseh sör, amit az egyik barátom egészségére ittam (aki magára ismer jelentkezzen :))

Mára ennyi lett volna, de holnap jövök ismét.

Szép napot mindenkinek:

7 megjegyzés:

Judit írta...

Hú mindig is vágytam arra egyszer elmenjek Prágába (jobban vonz mint London, Bécs, stb). Hát ezek a fotók csak meghozzák a kedvet!

Rucola Designs írta...

Imádom Prágát! Ahoj és na zdraví! :)

Ányi írta...

Naon szép helyek! Reméltem, hogy a japáénkertről lesz kép, köszi :-) A borda istenien néz ki, nyami... A sört meg... egészségedre! :-)
Ui: De jót vigyorogtam a zenés megjegyzéseden, olyan aranyos vagy, köszi!

eralilla írta...

Köszi a beszámolót! Jöhet még sok-sok kép, mi is gyönyörködhessünk egy kicsit.

Unknown írta...

Az "egyik barát" miatt egy kicsit megsértődtem...nade ugye ez van...lecsúsztam :(

"Nazdravlje prijatelju!" :D

Noncsi írta...

Hű, nagyon szép helyen nyaraltok!!!Jó nyaralást kívánok nektek!!!

Képzeld a húgomék, Németországból nálunk nyaralnak:))) Vicces ez a hasonlóság. Emlékszel, amikor ti is akkor utaztatok a testvéredhez Németországba, amikor mi is? :)

Osli írta...

Az első fotó a kedvencem, tetszik, hogy összeöltöztetek :D
Ja, és az a borda! Mondjuk nekem egy hétre elég lett volna :D de nagyon jól néz ki.