2010. május 25., kedd

Újra itthon...

Sajnos véget ért ez a 3 napos kirándulás. Fél világot beutaztam már, repültem legalább fél millió kilómétert, de itt ez az ország - Szlovénia - ami Magyarországgal szomszédos, Szegedtől 700 km-re van és túl sok jelentőséget nem tulajdonítottam neki. Bevallom, rosszul tettem. Gyönyörű ország, gyönyörű városok és a levegő, amit még mindig nem tudok felfogni, hogy hogy lehet ennyire tiszta. A városi, szmoghozszokott tüdőmnek nagy munkájába került feldolgozni, annyira tiszta volt..
Hazaértem, ahol szakadó eső és vihar várt, amíg néhány órával ezelőtt a 31 fokban sétáltam és élveztem ezt a gyönyörű országot. De azért, olyan jó volt Arit ismét megölelni és a közelemben biztonságban tudni.
Igazából a ma délelőtti program raftingolás lett volna, de sajnos nem találtunk olyan helyet, ahol bejelentkezés nélkül azonnal indulhattunk volna. Így jártunk :( Helyette elindultunk hazafelé, de közben megálltunk Bled városában, ami a taváról híres (és persze, hogy épp most zajlik az evezős világbajnokság).





A tó közepén egy sziget egy templommal és egy kávézóval. Muszáj volt csónakot bérelnünk és bemenni oda. A tó túlpartján egy szikla tetején pedig egy álomház. Vagy inkább mindenki döntse el maga, hogy mi az :)


Amikor hazaértem, akkor jutott eszembe, hogy a mai napon egyáltalán nem készült rólunk fotó. Azért azt hiszem a látvány kárpótol Titeket  :)

U.I: A következő nagy utazásommal kapcsolatban, annyit megsúgok, hogy nem Ausztrália lesz a célpont. Ha kengurut nem is látok, de sok más olyan állattal fogok találkozni, akivel itthon nem találkozhatunk. Ez a mondat sokat segíthet, de nagyon el is téríthet :D
Kérem a barátaimat, (mert Ők már tudják), ne pletykáljanak :) köszi

4 megjegyzés:

Rucola Designs írta...

Tényleg gyönyörű! Én sem jártam még Szlovéniában, de pótolnom kéne! :)

eralilla írta...

Isten hozott újra itthon. Köszi az jabb gyönyörű fotókat. Az utolsó számomra egy elvarázsolt kastély. Amúgy voltatok fent?
Hát lehet, hogy eltérülök, de a következő tippem: Afrika (sivatag, szahara)
Amúgy meg mindegy, akkor is várom a beszámolót róla.

Ágicza írta...

Csodálatos képeket készítettél:) Örülök, hogy felfedezted Szlovénát, valóban nagyon csodálatos hely:) Én csak mini Ausztriának hívom:) Kíváncsian várom a következő beszámolót én is:)

Unknown írta...

ezek a képek is gyönyörűek!! még soha nem voltam Szlovéniában, remélem egyszer oda is sikerül eljutnom, mert a fotóid alapján ezt a helyet nekem is látnom kell :) a kövi úticélra az jutott hírtelen eszembe, hogy talán Új-Zéland? de akárhova is mentek tuti különleges helyet választottatok :) alig várom, hogy megtudjam :)))