2010. május 24., hétfő

Szlovénia másodszor

Még mindig itt vagyunk a Bohinji völgyben. Ismét gyönyörű napunk volt. Ma még szebb dolgokat láttunk mint tegnap. Gyorsan bele is vágok a közepébe. Reggeli után a tóparton autózva eljutottunk a Júliai-Alpok egyik legnagyobb vízeséséhez, ahová, hogy meglássuk, hogy honnan is indul 584 lépcsőt kellett megmásznunk. A hátsóm egyszer-kétszer bebizonyította, hogy fogynom kell :)De megérte felmászni. Sajnos a kép annyira nem adja vissza a látványt és az érzést, de elmondom, hogy meseszép volt89 méter magasból hullik a víz le. A víz hőmérséklete ma 8 fok volt.

A vissza lépcsőzés után libegőre szálltunk és 5 perc alatt feljutottunk az 1535 méter magas Vogel-hegyre, ahol már volt némi hó és mégszebb kilátás várt ránk.

A mai kirándulás zárásaként egy hajóútra mentünk a Bohinj-tavon.Átentünk a tó másik végére, ahol igazán a jó levegő és a gyönyörű kilátáson kívül nem sok mindent láttunk, de megérte.
Jelenleg itt tartunk.
Holnap jövök az utolsó nappal.

U.I: Üzenem az irigykedőknek, hogy tartalékoljanak, mert bő két hét múlva ismét egy hosszú útra indulok. És a helyszín? Az maradjon még titok, de annyit elárulok, hogy messzire. Ismét egy dobogós nyaralásnak nézek elébe ;)

8 megjegyzés:

Rucola Designs írta...

Hát ez gyönyörű! Micsoda színek! És kilátás(ok)! :D

Ányi írta...

Jajj, ezek a fotók, valami gyönyörűek, tényleg, mindegyiket imádom! Köszi őket! :-)

eralilla írta...

Nekem a libegős fotó a kedvencem. Gyönyörűségeket látsz. Mondjuk a havat annyira most nem kívánom.
Nos, én nem irigykedem, csak néha szeretnék a helyedben (vagy Ariéban ) lenni. S ha esetleg az a messzi cél Ausztrália lenne (vagy bármikor) szeretnék egy külön kengurus, koalás fotót. Nekem az álmaim netovábbja. (Persze mindig megmarad álomnak.)
Kellemes kirándulást holnapra is!

Bíró Ágnes írta...

Az jó, mert akkor láthatunk majd egy újabb fantasztikus fotókönyvet tőled. :))

Ezek a képek is lélegzetelállítóak!! Még még! Várom a holnapi beszámolódat is. :)

Christine írta...

Csigázod itt az embert! Messzire, már annyira messzire sokfele már tényleg nem mehetsz.:-)) De akárhogy is, érezd jól magad. És tessék leszállni a korlátról! Főleg ha szakadék van alatta! :-)

Florci írta...

húú, ilyen magasra fölmenni!!! kilátó is volt? :)

Secima írta...

Csodás helyek és fotók!
Koalás fotót én is szeretnék majd rólatok. :)

Kriszta (hozak) írta...

Képzelem mi lenne, ha a fotók visszaadnák a látványt. :-D
Na ezt csak azért mondom mert csodásak egytől egyig.