2010. január 16., szombat

Filmes játék

Szerintem az egyik legnehezebb feladatot kaptam ma Oslitól. Az 5 kedvenc filmemet kell felsorolni. Első gondolatom. Pfffff - annyi film van amit imádok és annyi amit nagyon szeretek, de tuti most nem fog eszembe jutni. Stílusban is sokfélét szeretek, de mondjuk filmben nem vagyok mindenevő. Általában olyankor vetemedek nem TV-ben játszott filmnézésre, amikor agyilag zokni vagyok. Olyankor pedig általában olyan filmet nézek szívesen, amin nem kell gondolkodni.

Például ilyen nagy kedvenc nálam az Amerikai Pite sorozat, aminek már 7 része van.


Alyson Hannigannal az Amerikai Pite 3 egyik főszereplőjével

Hát, továbbra is bajban vagyok a nagy kedvencekkel. Megpróbálom inkább stílusonként kiválasztani azokat a filmeket, amiket bármikor szívesen megnézek:

Akció film: itt nincs nehéz dolgom - Mission Impossible 2, amikor ez a film "megjelent" itthon nézhető formában, akkor szereztem be életem egyik legjobb hangrendszerét és ki is próbáltam, hogy mit tudnak a robbantásoknál. Örök szerelem lett (a hangrendszer és a film is)

Sci-fi: Elég valószínű, hogy sok embernél a Mátrix kerül az első helyre. Nálam sincs ez másképp. Ez a film valami újat hozott a filmtörténelemben, mind sztoriban, mind megvalósításban. Nem véletlen, hogy abban az évben még az Oscar-t is elhozta a Star Wars elől :D

Vígjáték: hát ezekből van a legtöbb a kedvencem, itt van a legnehezebb dolgom. Nagyon szeretem Ben Stiller és Adam Sandler filmjeit, de Jim Carrey nem tartozik a Top 10-ba nálam. Itt legyen mondjuk a kedvenc az Apádra ütök, nem nem nem, legyen a Tök Alsó, vagy inkább az 50 első randi, áááááááááá, rengeteg van ebben a kategóriában. :D

Zenés film: azt hiszem itt is van egy abszolút kedvenc, ami nem más mint a Sakáltanya. Legalább 100x láttam már, angolul, magyarul, feliratosan, mindenhogy imádom :)
És ha már zenés filmről van szó, akkor a kedvenc filmzeném is ebből a filmből való:




És még egy kategória: nevezzük mondjuk születésem előtti filmeknek: Innen pedig a nagy kedvencem a Muzsika hangja. Maria és Von Trapp kapitány szerelme az egyik legszebb film :) Őket is bármikor megnézem.

Illetve van még a sorozat kategória győztese, amit több éve szinte minden nap megnézek és szerencsére a ViaSat3 nem is tervezi levenni a műsoráról, és DVD-n is minden része megvan. Ez pedig nem más mint a Jóbarátok. Igazából mindig is vágytam egy ilyen baráti társaságra mint amilyenek Ők :) De így kénytelen vagyok beérni a jelenlegiekkel :)

Ezeken kívül még kismillió filmre tudom mondani, hogy szeretem (most is megy az RTL-en a Man in Black 2 - ez is ide tartozik), de most épp ezek jutottak az eszembe.

Én pedig kíváncsi vagyok azokra az emberekre, akikhez remélem még nem jutott a játék és általában járnak a blogomra: Altalena, Csuti és Christine. Várom a Ti kedvenceiteket :)

Igazából nem tudom bármelyikre is azt mondani, hogy a kedvencem, de nagyon szeretem őket.

8 megjegyzés:

Rucola Designs írta...

Ahogy mondod, filmben és zenében nem mindig egyezik az ízlésünk, de jó sok átfedés van azért! Én pl. nagyon szeretem a "művészfilmeket", a viccesek közül is inkább azokat, amiknek van mondanivalója. Azért az MIB nálam is sztár, és a Pite 1-et is szerettem. Jaj, magamtól meg kihagytam az Amerikai szépséget! :)

Ányi írta...

Jóbarátok - imádom és most esténként azt nézzük :-) Jó volt olvasni téged, rólad :-)

eralilla írta...

A vígjátékok közül ezek nekem is tetszettek. A Sakáltanya pedig szintén kedvenc, de inkább azért, mert emlékek fűződnek hozzá. Sajnos most lemaradtam róla, pedig nem is olyan régen valamelyik adón ment.

altalena írta...

Sokmindenben egyetértek veled... A muzsika hangja tényleg egy klasszikus! A sorozatokat is nagyon szeretem.... Jóbarátok, a megunhatatlan kategória:D
Köszi a stafétát.D

Babi írta...

A Muzsika hangja egyszerűen fantasztikus!! Nálam is nagy kedvenc! :)

Timcso írta...

Ezek között nekem is vannak kedvenceim. A sakáltanya abszolút favorit és a zene is belőle!!:)

Osli írta...

Sok olyat említettél, amit nekem is meg kellett volna jegyezni! Nagyon szép összefoglalót írtál :D
A muzsika hangja nálam is kedvenc, karácsonykor meg is néztem (megint)
A do-re-mi-t a gyerekeknek már megtanítottam pár hete (magyarul a musicalból)
Adam Sandlert én is szeretem, de Ben Stiller néha erőltetett nekem. Akkor már inkább a Jim Carrey :D

Secima írta...

Szép kis válogatás. Van, ami nálam is szerepel a listában, de van ami nem, ami mondjuk nem baj.