2010. június 30., szerda

CT: Ildi Geist - Rucola Designs: Call of the Wild

Kovaxka barátom egy számomra oly kedves készletet hozott össze, amiből egyből a floridai nyaralásom képeit is felhasználtam. A készlet a Call of the Wild nevet kapta és csudaklassz állatos oldalak hozhatóak belőle össze. Csak ajánlani tudom mindenkinek :)



És az oldalam:

2010. június 27., vasárnap

Nagy utazás 2010: utolsó napok

Hát sajnos ez is véget ért. 17 nap olyan gyorsan eltelt, hogy az utolsó napokban már nem is akartam internetre pazarolni az időmet. Épp a New York-i reptéren várjuk a hazautazást. Azaz azt annyira nem várjuk, mennénk inkább vissza Floridába. De otthon legalább Ari vár :)

Na gyorsan összefoglalom az utolsó napjainkat:

Csütörtökön még visszamentünk a Universal Studioba hullámvasutazni és mégegyszer körbejártuk a Harry Potter Parkot. Ezen a napon nem nagyon készültek már fotók, mert korábban már voltunk itt.
Ami esetleg a nap különlegessége volt, hogy a Bubba Gump nevű rák étteremben vacsoráztunk. Ismerős a név? Hát, persze. Forest Gump hozta létre, emlékeztek. Nagyon csúcs rákétterem, és az egész a film dekorációjával volt díszítve. Sajnos erről sem készült fotó.

Péteken az Animal Kingdomba mentünk. Ez a park a Disney Parkok közé tartozik és bemutatja Afrika és Ázsia állatvilágát és kultúráját, néhány látványossággal, show-val összekötve.





Találkoztunk egy élő fával is :)



Illetve ebben a parkban az egyik számomra leglátványosabb "növény", az élet fája. Egy hatalmas fa, aminek a törzsében több száz állat van faragva.











Itt elmentünk egy afrikai szafarira is. Megnéztül élőben is ezeket az állatokat:








A kövek között egy oroszlán szundikált.

Illetve megjártuk a Himaláját is, igaz csak egy hullámvasút erejéig :)



A park után beültünk az egyik kedvenc éttermembe: a Rainforest Caféba, ahol bordát, steaket és rákot ettünk.



Innen még átmentünk az Epcot Centerbe, pár napja nem volt hozzá türelmünk. Itt főleg a World Showcase, azaz a világ bemutatása rész érdekelt minket. Több ország leghíresebb épületeit mutatták be kicsit kissbben, mint az eredeti, helyi szokásokat, táncokat, zenéket mutattak be. Nagyon hangulatos és tényleg ott érzi magát az ember.

Kanada: Niagara



Itt megnéztünk egy 360 fokos videót az országról. Mindig rájövök, hogy mennyivel másabb így nézni egy műsort, hogy ha már volt ott az ember és a saját élményeivel össze tudja kombiálni.

Marokkóban hastánc bemutatót néztünk meg:



Velencében a Szent Márk téren sétáltunk



A többi országról most nem hoztam fotót, de ott volt még Kína, Mexikó, Norvégia, Németország, Anglia meg még egy pár, ami hirtelen nem jut eszembe.

Az Epcottal zártuk a pénteket.
Ezek a vonatok szállítanak át egyik parkból a másikba:



És végül az utolsó teljes napunkon, most is mint 4 éve Arival az Magic Kingdomba mentünk. Mivel a délelőttöt vásárlással töltöttük, ezért csak kora délután értünk oda, pont a délutáni felvonulás végére. :(



Mint már korábban írtam ez a park a tényleges és a legnagyobb DisneyLand a világon, a maga Disney kastélyával:



Itt annyi jó hely van, hogy egy egész blog sem lenne elég hozzá, így inkább egy összefoglalót írok. Itt tényleg minden korosztály gyereknek érezheti magát és mindenki arcán mosoly ül egész nap :)
Láttunk folyón úszó hajót, a Karib-Tenger kalózaival csónakáztunk, megmásztuk Robinson fáját, megpróbáltuk Excalibur kardját kihúzni a kőből és még napestig sorollhatnám.





Amikor besötétedett, megkezdődött az esti kivilágított parádé. Ez az egyik leglátványosabb része Disneylandnek.











Ezzel zártuk le mi is a floridai nyaralásunkat. Egy örök emlék marad. Egyet sajnálok nagyon, hogy Ari nem volt itt, mert együtt még jobb lett volna.

Kb 1-1,5 óra múlva beszállunk a repülőbe és 9,5 óra repülés után megérkezünk Ferihegyre.
Köszönöm, hogy velem tartottatok most is. Remélem idén még tudok hasonló élményekről beszámolni :)

Szép hetet Mindenkinek.

2010. június 24., csütörtök

Nagy utazás 2010: 13.nap

Ma nagyon rohangálós napunk volt. Sok helyen jártunk, sok mindent néztünk meg. Mutatom a legfontosabbat.
Reggel megvettük a 4 napos belépőjegyet a Disney Parkokba - 4 nap, 4 parkba 65.000 Ft/fő
Elindultunk az Epcot Centerbe. Ez a gömb a jelképe, egy időutazást lehet végignézni benne:





Annyira meleg volt ma, hogy az "utazás" után inkább valami izgalmasabbra vágytunk, így rövid körülnézés után, átmentünk a Disney's Hollywood Studioba. A parkok egymástól néhány mérföldre vannak, de meg van oldva, hogy az átjutás ingyenes és gyors legyen. Lehetőség van busszal, vonattal vagy hajóval átjutni egyik parkból a másikba néhány perc alatt.





Itt már több dolgot is megnéztünk. Először a Terror tornyára ültünk fel, ami egy lift székekkel egy szellemtoronyban. A lift felvisz sok emelet magasba, majd onnan leszakad és zuhan lefelé a föld felé. Imádom az ilyeneket. Mindenki sikoltozik én meg csak hangosan nevetek.



Ezután az egyik kedvenc hullámvasutamra szerettem volna felülni, az Aerosmith-re, de olyan sokan álltak sorba, hogy nem volt hozzá türelmem. Inkább beültünk a Szépség és a Szörnyeteg musicalre. már láttam egyszer, de most is szívesen néztem meg.



Ezután egy hollywood-i kaszkadőr showt néztünk meg autósüldözéssel, robbantással, lövöldözéssel és minden izgalmassal, ami egy amerikai akciófilmből ki sem maradhat.



Megnéztünk egy Indiana Jones forgatást és felültünk egy Star Wars szimulátorra, de ezek nem voltak annyira érdekesek.



Innen átmentünk arra a helyre, amit Magyaroszágon Disneyland-nek hívunk, de itt csak Magic Kingdom.



Mögöttünk a Disney Hercegnők kastélya


És közelebbről


Ezután még bementünk az elvarázsolt kastélyba, amit a láthatatlan lovag őriz


Mire kijöttünk, már azt vettük észre, hogy este 8 óra van és hulla fáradtak vagyunk, így haza indultunk. Terveztünk még egy kis jakuzzit, de már erőnk nem volt kimenni, így inkább erőt gyűjtünk a holnapi folytatáshoz.

Majd jövök és mesélem az élményeket.
Szép napot Mindenkinek

2010. június 23., szerda

Nagy utazás 2010: 12.nap

Már megint eltelt egy nap. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy jól sikerült. Időbben ébredtünk, gyorsan mostunk és már indultunk is a Wet 'n' Wild nevű vizividámparkba. Elvileg voltam már itt 4 éve is, de nem emlékeztem rá.





Volt egy csomó vizicsúszda, meg egy csomó nem csúszda jellegű szórakozási lehetőség. Egyetlen dolog nem tetszett, hogy a csúszdáknál rengeteget kellett várni, hogy feljuthassunk. Ezért csak 2-re  ültünk fel. Az egyiknél 1, a másiknál 1,5 órát vártunk, hogy sorra kerüljünk, pedig nem is volt hosszú a sor.
Ezért inkább egy kicsit pihenősebbre vettük a napot. Többször mentünk be a Lazy Riverbe, ahol csak hagytuk, hogy a víz sodrása vigyen magával.



De a legtöbb időt mégis a hullám medencében töltöttük el. Több órát feküdtünk úszógumikban élvezve a hullámzást :)





Nagyjából este 7-ig voltunk itt. "Otthon" letusoltunk, majd több nap után végre rászántuk magunkat, hogy kicsit kimozduljunk az éjszakába. Olyan jó, hogy itt az éjszakai élet nem úgy van, mint mondjuk Szegeden, hogy hajnali 1-ig minden szórakozhely üres és csak utána kezd gyűlni a tömeg. Itt este 8 tól kezdődik az élet és hétköznap 11-12-ig hétvégén maximum 2-ig lehet kint lenni, utána hazaküldenek mindenkit.
Így, hát fél 9 felé elindultunk a Disney Downtownba szétnézni. Ismét betértünk a T-Rex nevű étterembe egy koktélra. A bolt részén válogattunk, de szerencsére nem vettünk semmit :)
A divatlapok szerint az idei nyár slágere a szalmából készült "ruházat". Fel is próbáltam egy kalapot, de szerintem nem nekem való.



Ezért inkább maradtunk a koktélnál. Nagyon tetszik ez a hely, mert az ember tényleg úgy érzi magát, mintha a dinók korában lenne.



11 után elindultunk vissza a kocsihoz, amikor az egyik padnál ismerősöket fedeztünk fel.



Hargitai Bea és Pandinchin Edina ücsörögtek ott és beszélgettek. (mindeketten voltak már a magyar Playboyban az év Playmate-jei) Gyorsan megkértük Őket egy közös fotóra és persze nagyon örültek, hogy magyar hangot hallottak. Néhány perc beszélgetés után újból elindultunk haza. Jól kifáradtunk ma is.

Ha minden úgy alakul ahogy terveztük, akkor holnap az Epcot Centerbe megyünk, de még reggeli közben minden változhat :)

Szép napot Mindenkinek

2010. június 22., kedd

Nagy utazás 2010: 11.nap

Mindenek előtt szeretném végre megmutatni az épületet, amiben lakunk. Az alsó szint a miénk. 2 hatalmas franciaágyunk van egy kis konyhánk egy egész jó kis fürdőszobánk, ja és egy mosószobánk. Belső fotót nem mutatok, mert nincs éppen nagy rend. Bár pont ma délután összepakoltunk. :)




Ma is egy jó napunk volt. Reggel a jakuzziban kezdtünk egy kis frissítéssel :)



Reggeli után a SeaWorld-be indultunk. Nagyjából 15 percre van a szállásunktól.



Szeretem ezt a helyet, mert van hullámvasút és egy csomó állatos program is :)



Első programunk egy delfin és bálna show volt. Eszméletlen ügyesek és értelmesek ezek az állatok, de ezt más többször megfigyeltem.









A show után lehetőségünk volt delfint símogatni és etetni. Naná, hogy nem hagytuk ki. Szintén leírhatatlan érzés, amikor ezek az okos állatok a tenyeredből eszik ki a halakat :)





A delfinek után következett Shamu és barátainak (a gyilkos bálnák) a showja. Az előadás alatt bemutatták, hogy a SeaWorld mivel és mennyivel járul hozzá egy zöldebb jövő megvalósításához. Mivel én is zöldpárti vagyok, újabb piros pont a helynek. Érdekes, hogy egy ilyen bálna, mennyivel nagyobb egy delfinnél, mégis ugyanolyan könnyen ugrál, szaltózik.







Itt a farkukkal csapták le vízzel a közönséget


Ez volt az egyik kedvenc műsorom. 4 éve Arival is ez volt ami legjobban megfogott minket, pedig mindketten hatalmas delfin rajongók vagyunk.
A műsor után felültünk a Sky Tower-re, ami a park közepén lévő hatalmas kilátó torony, ami 100 méter magasra felvisz spirál alakban. Fentről szinte egész Orlandót beláttuk. (tök érdekes, hogy itt egyáltalán nincsenek felhőkarcolók). Sőt innen meg is nézhettem felülről a hullámvasutakat, amikre ezután ültem fel.

Manta - ez egy nem rég átadott hullámvasút, aminek az érdekessége, hogy hason megy benne az ember. Erre már én is azt mondtam, hogy durva, de bármikor újra felülnék rá.




Ez nem felülről, hanem szemből van felvéve (nem az én videóm)

Ezután még felültünk a Journey to Atlantis nevű vizes hullámvasútra (Apollót a vizesekre nem is kell rábeszélni). Jópofa volt, mert egy ideig nagyon lightosan szinte csak vízszintesen megy és a végén egy hatalmas lejtő csapódunk a vízbe :)



A SeaWorld zárásaként még megnéztük az oroszlánfókák kalózos műsorát. Érdekes volt ez is, mert egy teljes koreográfiájú előadás volt :)





Este még beültünk egy All you can eat steak étterembe. Nem ettünk sokat, de szerintem mégis hazavágtuk az elmúlt 10 nap visszafogott étkezéseit :) Vacsora után terveztünk egy kis jakuzzit még, de már nem volt erőnk kimozdulni, inkább TV-ztünk egy kicsit :D (Rákattantunk az otthon is futó Sweet 16, című IQ romboló valóság show-ra).
Nagyjából ez volt a mai nap. Szerencsénk volt, mert nem volt eső, pedig az időjósok vihart ígértek. De az orlandói sorozat erőszakolót sem kapták még el :(
Holnapra még nem terveztünk semmit, majd reggelig megálmodjuk :)

Szép napot mindenkinek :)

U.I: szóljatok, ha sok a kép :)